10922 1

Zmywalnia

ZMYWARKI GASTRONO­MICZNE

Chcesz otworzyć lokal gastronomiczny, hotel, pensjonat lub inny obiekt tego typu? Pomożemy Ci go wyposażyć! Najłatwiej będzie skorzystać Ci z naszej oferty, jeśli zamierzasz działać na terenie Nowego Sącza i okolic – wtedy będziemy mogli z łatwością dokonać oględzin i wyceny. Jeśli jednak działasz w innym mieście z Małopolski lub w całkiem innym województwie, to również nie ma problemu – dojedziemy do Ciebie!

W ofercie zmywarek gastronomicznych posiadamy:

Uniwersalne zmywarki gastrono­miczne z funkcją wyparzania

To tzw. zmywarko-wyparzarki i przeznaczone są, jak sama nazwa wskazuje, do mycia i wyparzania naczyń oraz szkła. Bardzo krótki czas mycia, sprawia, że są one niezwykle wydajne. Dzięki swojej efektywności i niezawodności coraz częściej zastępują tradycyjne wyparzarki.

Urządzenie to posiada wbudowane dozowniki płyny myjącego i nabłyszczającego, które automatycznie dozują odpowiednią ilość płynu potrzebną do dokładnego umycia naczyń. Należy dbać jedynie o regularne uzupełnianie lub wymienianie pojemników. Zaleca się, aby stosować specjalne, profesjonalne płyny do zmywarek gastronomicznych.

Prowadzenie lokalu gastronomicznego wiąże się z zadbaniem o to, aby podawana zastawa i sztućce były higienicznieczyste – to obowiązek! Zmywarka gastronomiczna pozwoli na płynne dostarczanie czystych, lśniących naczyń i zniweluje ryzyko wyczerpania czystych talerzy podczas natłoku klientów. Uniwersalna zmywarka nie wymaga segregowania na szkło, ceramikę, naczynia – poradzi sobie niezależnie od tego, co znajdzie się w środku.

Zmywarki kapturowe gastrono­miczne

Zmywarki kapturowe przeznaczone są do mycia naczyń o większych gabarytach. Sprawdzą się w przypadku garnków, dużych pojemników, tac i oczywiście przeznaczone są również do klasycznych naczyń, takich jak talerze i szkło, nawet te o nietypowych kształtach.

To urządzenia niezwykle efektywne, ale jednocześnie ekonomiczne. Oferują krótki czas mycia, niskie zużycie wody i prądu, a jednocześnie wysoką skuteczność. Mycie odbywa się pod wysokim ciśnieniem w temperaturze do 90 stopni, co zapewnia odpowiednią sterylizację i higieniczną czystość naczyń, nawet tych najbardziej problematycznych, pokrytych tłuszczem.